Indische Saté eigenlijk het aller lekkerste van de BBQ. Het belangrijkste van dit recept is dat je het vlees goed marineert!

Indische Saté
Ook wel Saté Ayam genoemd. Dit zijn Kip Saté stokjes. Zoals mijn Opa ze vroeger altijd maakte als wij kwamen BBQen.
Equipment
- 20 houten stokjes
Ingrediënten
- 1 kilo kippendij filet
- 2 speklapjes
Marinade
- 1 ui fijngesneden
- 20 ml sesamolie
- 150 ml zoete ketjap
- ½ limoen
- 30 ml sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 2 Kemirienoten gepoft en fijngemalen
- 1 theelepel sambal
- 2 cm verse gember
- 2 stengels citroengras
- 4 blaadjes limoenblad
- 4 eetlepels bruine suiker
Instructies
- Snijd de kip in blokjes van 1 bij 1 cm en zet in de koelkast. Snipper de ui, rasp de knoflook en fruit dit samen in sesamolie.
- Maak de rest van de marinade; Voeg de ui en knoflook toe. Marineer de kip en zet 24 uur koud.
- Zeef het vlees en vang het vocht op. Rijg de saté op in water geweekte stokjes. Steek de kooltjes aan op de BBQ.
- Kook de marinade in. Leg de saté op de BBQ en lak na 4 minuten de saté en draai ze om, bak nog 4 tot 6 minuten. Serveer de saté met zure komkommer, uitjes, sesam en lente-ui.
Notities
Gebruik de rest van de marinade om lekkere satésaus van te maken.