Een poké bowl maak je helemaal zoals je hem zelf lekker vindt. Eet jij hem graag met Kip, Zalm, of toch die verse rode tonijn? of misschien toch met gebakken tempeh.

Poké Bowls
De Poké Bowl wordt ook wel eens Sushi bowl genoemd, maar dat is eigenlijk onterecht want een Poké bowl is een bekende Hawaiiaanse salade terwijl sushi natuurlijk uit Japan komt! En de Poké bowl is natuurlijk ook niet hetzelfde als de evenals Japanse Poke ball 😉
Equipment
- Rijstkoker
Ingrediënten
- 200 gram Sushi rijst (of bruine rijst / quinoa)
- 3 eetlepels Rijst azijn
- 200 gram zalm in blokjes
- 1/2 mango in blokjes
- 100 gram edamame (of sojabonen)
- 1/2 komkommer in blokjes
- 1 eetrijpe advocado's
Marinade / Dressing
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel honing
- 1 lente-ui in ringen
Garnering
- 2 theelepels sesamzaad
- 1 theelepel chili vlokken
- 2 lente-uit in ringen
Instructies
- Spoel de rijst en kook/stoom deze volgens de gebruiksaanwijzing in de rijstkoker.
- Snij de verse zalm in blokjes van 1 x 1 cm en marineer deze in een scheutje sesamolie en sojasaus. Voeg de rest van de ingrediënten van de marinade toe en laat die 10 min. staan.
- Zorg ervoor dat de rest van de producten netjes gesneden is.
- Als de rijst klaar is kunnen we de bowls opmaken, begin met op de bodem de rijst. Leg dan de gemarineerde zalm in het midden. Voeg de gesneden groente netjes rondom de vis heen.Bestrooi de bowl met een garnering van sesamzaadjes en lente-ui. En eventueel wat chili vlokken.
- Serveer de bowl met sojasaus en eventueel zelfgemaakte srirachamayo.
Notities
Mocht je nou één van de bovenstaande ingrediënten niet in huis hebben kan je altijd nog restjes groente uit de koelkast gebruiken. Bijvoorbeeld cherrytomaatjes, paprika of doperwtjes.