Pindasoep 🥜

Pindasoep

Recipe by Barry van NiekerkCourse: SoepenCuisine: IndischDifficulty: Easy
Personen

4

Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

40

minutes

Javaanse pindasoep met kip.

Ingredients

  • 2 rode uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 rode peper / halve madam jeanette

  • 2 stengels citroengras

  • 3 blaadjes citroenblad

  • stukje gember

  • 1 tl trassie

  • 200 gram gezouten pinda’s

  • 2 el pindakaas

  • 1,5 blik kokosmelk à 400 ml

  • 500 ml kippenbouillon

  • ketjap manis

  • limoensap

  • 350 gram kippendijen

  • 1 pakje gerookte spekjes

  • 1 tl sambal oelek

  • 1 el bruine basterdsuiker / gula djawa

  • Garnering
  • verse koriander

  • 4 stuks lente ui

  • pinda’s garnering

  • 2 eieren hardgekookt

  • 250 gram taugé

  • 1 rode / 1 gele paprika

  • Komkommer

Directions

  • Maak de ui, knoflook, rode peper en gember schoon en snipper deze. Verhit wat zonnebloemolie in een diepe soeppan met dikke bodem op middelhoog vuur. Braad de pinda’s en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en gember met de trassie.
  • Maal daarna de pinda’s fijn in een keukenmachine tot een dikke grove pasta. Voeg de pindapasta, de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan. Verwarm dit totdat de soep net niet kookt. Voeg daarna citroengras, citroenblad en limoensap toe aan het mengsel en voeg voor de dikte nog wat pindakaas toe. Mocht de structuur van de soep nog niet dun genoeg zijn is het mogelijk deze nogmaals te pureren met een staafmixer.
  • Maal de kippendijen en de spekjes in kleine stukjes in de keukenmachine. Bak deze stukjes aan en voeg daarna wat ketjap, sambal, gula djawa, knoflook & ui toe. Laat dit kort karameliseren voordat je dit bij de soep voegt. Snijd de groente fijn als garnering en verdeel deze in kommen. Pel de eieren en verdeel deze ook over de kommen. 

Notes

  • Lekker met plakrijst ook wel Lontong genoemd.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*