Lekker stoofpotje uit de Hongaarse keuken met tomatenpuree 🍅 en als basis de smaak van paprika en uien.

Hongaarse Goulash
Equipment
- Stoofpan
Ingrediënten
- 750 gr runderlappen
- 3 grote uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode paprika’s
- 1 rode peper
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 2 eetlepels bloem
- 1 blikje tomatenpuree
- 400 gram tomatenblokjes blik
- 400 gram vastkokende aardappels
- 500 milliliter Rundvleesbouillon Of één blokje en water
- 2 blaadjes laurier
- 2 theelepel karwijzaad
- 2 theelepel tijm
- 1 theelepel cayenne peper
- optie: 2-3 winterpenen
Instructies
- Hak het vlees in blokken (niet al te klein, je moet wel wat hebben om op te kunnen kauwen). Kruid de runderlappen met cayenne peper, zout, bloem en de gerookte paprika poeder.
- Schroei het vlees dicht in de stoofpan op hoog vuur en een klontje boter, voeg daarna de gesneden uien en knoflook erbij en braad deze nog even mee tot de uien glazig zijn.
- Voeg het karwijzaad, rode peper, tijm en de tomatenpuree toe, bak dit nog 2 minuten mee en blus alles af met de bouillon en de tomatenblokjes. Zet het vuur iets lager zodat het vlees lekker kan sudderen en voeg de laurierbladen toe. Laat de boel lekker stoven voor een uurtje of 2.
- Grill de gesneden paprika’s 10-15 min. in de oven totdat ze een beetje blakeren. Voeg deze daarna toe aan de Goulash voor een lekkere gerookte paprika smaak.
- De aardappelen mag je schillen, maar zelf vind ik ze ongeschild het lekkerste. Zorg ervoor dat de aardappelen in blokjes zijn gesneden en voeg ze toe aan het stoofpotje.
- Laat het stoofpotje nog lekker 1 uur sudderen, zodat de aardappelen gaar zijn.
Notities
Lekker met zelfgemaakte aardappelpuree of natuurlijk met frieten, vergeet dan de aardappelen in dit recept.