Daging Rendang

Langzaam gegaard rundvlees op Indische wijze. Misschien wel het lekkerste stoofpotje wat er bestaat!

Daging Rendang

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indisch
Porties 6 personen

Equipment

  • Stoofpan

Ingrediënten
  

  • +- 1 Kilo Runderlappen Rundvlees of rundergoulash vlees
  • 2 stengels Sereh Citroengras opengesneden
  • 800 ml Kokosmelk Santan kelapa – Kara
  • 1 Santen blokje
  • 2 Runderbouillonblokjes
  • 1 Limoen
  • 4 blaadjes djeroek poeroet citroenblad
  • 2 tl Rietsuiker of Bruine Suiker
  • 4 blaadjes daon salam 4 blaadjes Laurier

Boemboe

  • 1-4 rode peper
  • 2 uien & 2 sjalotjes
  • 75 g Cashewnoten of 8 gepofte kemirienoten
  • 7 tenen knoflook
  • 4 cm Djahé Gember en laos
  • 2 tl gebakken Koriander
  • 2 tl gebakken komijnzaad 1 5 tl Djinten (Gemalen Komijn)
  • 4 stukjes koenjit of 4 tl Kurkuma
  • 75 ml zonnebloemolie

Instructies
 

  • Boemboe maken door ingrediënten te bakken en fijn te malen in de keukenmachine. Vlees snijden in stukken van 3 cm, met peper en zout kruiden, dicht laten schroeien in de pan dan uien toevoegen. Boemboe 3 minuten laten meebakken, daarna kokosmelk toevoegen en 6 uur laten stoven met deksel.
  • Daarna één uur laten inkoken zonder deksel. Aan het eind de citroenblaadjes, laurier en citroengras verwijderen.
  • Serveren met rijst of doe eens gek en maak er een patatje stoofvlees van!

Notities

Lekker met witte rijst en gebakken uitjes
Trefwoord Hoofdgerecht, Indisch, Rundvlees, Stoofpotjes

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*