Langzaam gegaard rundvlees op Indische wijze. Misschien wel het lekkerste stoofpotje wat er bestaat!

Daging Rendang
Equipment
- Stoofpan
Ingrediënten
- +- 1 Kilo Runderlappen Rundvlees of rundergoulash vlees
- 2 stengels Sereh Citroengras opengesneden
- 800 ml Kokosmelk Santan kelapa – Kara
- 1 Santen blokje
- 2 Runderbouillonblokjes
- 1 Limoen
- 4 blaadjes djeroek poeroet citroenblad
- 2 tl Rietsuiker of Bruine Suiker
- 4 blaadjes daon salam 4 blaadjes Laurier
Boemboe
- 1-4 rode peper
- 2 uien & 2 sjalotjes
- 75 g Cashewnoten of 8 gepofte kemirienoten
- 7 tenen knoflook
- 4 cm Djahé Gember en laos
- 2 tl gebakken Koriander
- 2 tl gebakken komijnzaad 1 5 tl Djinten (Gemalen Komijn)
- 4 stukjes koenjit of 4 tl Kurkuma
- 75 ml zonnebloemolie
Instructies
- Boemboe maken door ingrediënten te bakken en fijn te malen in de keukenmachine. Vlees snijden in stukken van 3 cm, met peper en zout kruiden, dicht laten schroeien in de pan dan uien toevoegen. Boemboe 3 minuten laten meebakken, daarna kokosmelk toevoegen en 6 uur laten stoven met deksel.
- Daarna één uur laten inkoken zonder deksel. Aan het eind de citroenblaadjes, laurier en citroengras verwijderen.
- Serveren met rijst of doe eens gek en maak er een patatje stoofvlees van!
Notities
Lekker met witte rijst en gebakken uitjes